3 | dl | lunkent vann |
2 | ts | tørrgjær |
0,5 | ts | salt |
1 | ts | sirup/honning |
360 | g | hvetemel |
2 | ts | olje |
0,75 | ts | bakepulver |
- Ha lunkent vann i EZ Speedy beholder. Løs opp gjær, salt og sirup
- Spe inn hvetemel og litt bakepulver. Rør med EZ Speedy i 2. gir
- Bruk slikkepott og dra deigen ned fra kantene. Du trenger ikke røre lenge
- Når deigen er fin har du i olje og rører noen ganger
- Jeg ser i beholderen at deigen er 5 dl. Legger den til heving i 2,75 liter rørebolle med lokk. Heves ca 1 time (ofte lenger)
- Ha litt olje i rørebollen når du tar ut deigen. Hvelv den over i brødform 1,3 liter. Dryss eventuelt over litt flaksalt og stikk inn urter.
- Dekk til og heve ca. 40 minutter
- Forvarm ovn 220 grader C
- Sett ned stekeovn til 180 grader C. Sett brødform med loff på kald stekerist. Stekes ca 30 minutter
Dette ble en kjempe god og luftig loff!
1,5 | dl | lunkent vann/melk |
1 | ts | tørrgjær |
0,25 | ts | salt |
0,5 | ts | sirup/honning |
180 | g | hvetemel |
1 | ts | olje |
0,375 | ts | bakepulver |
0 kommentarer