Gratinert blomkål med bacon

Categories Middag

2 porsjoner

1blomkålhode
3dlvann
1ssfond

Blomkål kuttes i buketter og kokes i MicroCook (Tupperware) 800 watt, 2 minutt.

Hell vannet over i en bolle – det skal brukes i sausen.

Bechamelsaus

2ssmargarin / smør
3sshvetemel
2dlmelk
3dlblomkålkraft
50ggulost
0,5tsfond
0,25tsmuskat

Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk og blomkålkraft. Tilsett gulost og muskat. Smak til med fond.

100ggulost
160gbacon

Fordel blomkål i ildfast form. Hell over sausen. Dekk til med raspet gulost.

Stekes i stekeovn på 200°C i ca. 10 minutter.

Stek bacon som serveres til.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *