| bunn: | ||
| 200 | g | mandler |
| 200 | g | melis |
| 0,5 | ts | bakepulver |
| 5 | eggehviter | |
| krem: | ||
| 5 | eggeplommer | |
| 4 | ss | sterk kaffe |
| 100 | g | sukker |
| 1 | ts | vaniljesukker |
| 150 | g | smør |
Bunn:
- Hakk mandler som blandes med det tørre (de største bitene 6-7 mm)
- Pisk eggehvite stivt
- Vend inn det tørre
- Spre røren på et bakebrett med bakepapir
- 150°C, 45 minutter, midt i ovnen
- Vend kaken over på rist (bakepapir opp). Vent litt så blir det lettere å dra av bakepapiret
Krem:
- Kok opp eggeplommer, sukker, vaniljesukker og avkjølt kaffe
- Avkjøl litt
- Tilsett temperert smør i terninger og og rør det inn i kremen
- Avkjøl kremen helt før den smøres i kaken (La kremen stå i kjøleskapet før du smører kaken)
- Del kaken i to, smør kremen på den ene delen og legg den andre delen over som en sandwich
- La kaka stå litt, før du deler opp
Server gjerne med krem
Litt større oppskrift med 6 egg:
| bunn: | ||
| 240 | g | mandler |
| 240 | g | melis |
| 0,6 | ts | bakepulver |
| 6 | eggehviter | |
| krem: | ||
| 6 | eggeplommer | |
| 4,8 | ss | sterk kaffe |
| 120 | g | sukker |
| 1,2 | ts | vaniljesukker |
| 180 | g | smør |
0 kommentarer
