Chili con Carne

Categories Middag
6dlvørterøl
800ghermetisk tomat
800gkarbonadedeig
2løk
2stangselleri
2gulrot
1paprika
4feddhvitløk
40gtomatpurre
2tschilipulver
1chili
1tscumin
1tskoriander krydder
2tspaprika pulver
0,5tsrøkt paprika pulver
2-3tsgrillkrydder
4dlredusert vørterøl ev. + vann
40mlokse fond
40mlworchestershiresaus
25gmørk sirup
800gkidneybønner

 

  • 2 bokser vørterøl à  reduseres til 4 dl
  • 2 bokser hakkede tomater småkoker og reduseres i 5 liters kjele
  • Hakker løk, gulrøtter og selleri. Finhakker hvitløk og eventuelt fersk chili hvis jeg har
  • Bacon klipper jeg i strimler ca 1 cm brede. Steker bacon à  så oppi kjelen med tomat
  • Har oppi krydder, sirup, worchestershiresaus, oksefond og fersk chili (hvis jeg har)
  • Steker karbonadedeig à oppi kjelen
  • Steker løk og hvitløk à  oppi kjelen
  • Har gulrøtter og selleri innom stekepanna før det går oppi kjelen
  • Ha i redusert vørterøl, eventuelt litt vann (4 dl væske)
  • Skyller bønner i døslag à  oppi kjelen
  • Koker til bønner til bønnene også er varme

Jeg liker at grønnsaker har tyggemotstand

Server med Cheddarost, tortilla chips og rømme

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *